Eiken bielzen

Van Biezen Hout Import levert vers bezaagde eiken bielzen. Deze eiken bielzen , ook wel dwarsliggers genoemd, importeren wij rechtstreeks uit onze zagerijen in Frankrijk en Duitsland. De spoorbielzen zijn onbehandeld, van duurzame kwaliteit, en dus zeer milieuvriendelijk.

In Hierden op ons opslag terrein houden wij een ruime voorraad eiken bielzen aan van de meest gangbare maten. De volgende afmetingen liggen op voorraad:

 

eiken bielzen onbehandeld  circa 1,8m x 20cm x 10 cm

eiken bielzen onbehandeld circa 2,5m x 20cm x 10 cm

eiken bielzen onbehandeld circa 2,5m x 25cm x 15 cm

eiken bielzen onbehandeld circa 2,5m x 20cm x 20 cm

 

Indien gewenst kunnen wij ook specifieke op maat gemaakte bielzen leveren. Deze laten we dan zagen in 1 van onze zagerijen in Frankrijk. Wekelijks hebben wij meerdere vrachtwagen uit Frankrijk en Duitsland rijden zodat wij altijd in staat zijn om snel te kunnen leveren. Aangezien wij de kwaliteit van het hout hoog in het vaandel hebben verkopen wij alleen 1e keus eiken bielzen. Let wel een biels is een biels en geen meskant bezaagd hout.

De eiken biels kent vele toepassingen. Allereerst worden ze veel gebruikt als tuinbiels. Daarnaast worden de eiken bielzen met name gebruikt in natuurlijke afrasteringen, als hoekpalen en als steunpalen voor het ophangen van eiken poorten en landhekken.

De Spoorwegen maakten vroeger veel gebruik van eiken bielzen, vandaar de naam spoorbielzen. Deze bielzen werden behandeld met creosootolie. De combinatie van het duurzame eikenhout en de behandeling met creosoot zorgt er voor dat deze spoorbielzen jaren lang meegaan. Omdat voor vele stukken spoorwegen de houten spoorbielzen nu vervangen worden door betonnen bielzen komen de gebruikte spoorbielzen  weer in de handel. De gebruikte spoorbielzen worden alleen nog aangeboden voor industriele doeleinden en toepassingen.

Van deze gebruikte bielzen zijn er vele verschillende kwaliteiten. Wij leveren alleen gebruikte spoorbielzen van Duits eiken 1e keus.  In tegenstelling tot de B kwaliteit is het aanbod van geschikte  bielzen met A kwaliteit beperkt. Doordat wij een directe ingang hebben tot de Duitse gebruikte spoorbielzen van 1e keus, zijn wij in staat deze voor scherpe prijzen aan te bieden.

bielzen raster palenfrans eiken bezaagd