Houten Gordingen

Wij leveren houten gordingen in diverse lengtes en afmetingen. De houten gording wordt met name gebruikt in beschoeiingswerken. Een gording is in de waterbouw een bepaalde horizontale balk of plank die bij keringen wordt toegepast. Het doel van de houten gording is de stabiliteit van de grond- en waterkeringen te verhogen. Dit gebeurt door de kering, bestaande uit een rij palen of damwanden, met elkaar te verbinden dmv een gording.

Als beschoeiingshout worden de houten gordingen zowel met zoeker (punt met schuine zijde) als zonder zoeker gevraagd. De meest gebruikte houtsoorten zijn lariks, douglas en vurenhout.

Houten gordingen komt men ook tegen als in de dakcontructie voor woningen. Bij een gordingenkap dragen de gordingen het dakpakket. Het zijn de horizontale balken van een dakgebint. De verticale verbindingen worden gevormd door de spanten. Ook voor zolderingen en houten plafonds wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van gordingen.

De gordingen die wij leveren worden rechtstreeks geimporteerd bij onze zagerijen in Belgie, Duitsland en Polen. Wij weten altijd een goede prijs kwaliteits verhouding aan te bieden.

houten liplasbeschoeiingshout douglasgording met liplasdouglas gordingen met liplasgordingen met schuine liplasplanken douglas