Kastanje hekwerk

Kastanje hekwerk is een duurzame afrastering gemaakt van onbehandeld kastanjehout. Deze kastanje hekwerken worden ook wel kastanje schappenhekken of schapenrasters genoemd. Het kastanje hekwerk wordt gemaakt van gekloofde latjes van de tamme kastanje. Deze latjes worden met elkaar verbonden met roestvrij staaldraad. Aan de bovenkant worden deze gekliefde kastanje latjes gepunt. Het kastanjehout bevat veel looizuren die de weerstand tegen schimmels en vocht verhogen. Hierdoor blijft het hout langer goed en hoeft het hout niet behandeld te worden met chemische producten. Met andere woorden kastanjehout is een milieuvriendelijk product waar je weinig onderhoud aan hebt.

Het kastanje rasterwerk bestaat in twee varianten, namelijk de Franse en de Engelse variant. Het Frans kastanje hekwerk onderscheidt zich van de Engels kastanje hekwerken door een betere afwerking. Het Franse hekwerk heeft meer rechte latjes en de punt aan de bovenkant is strak afgewerkt. Het bestaat altijd uit dubbeldraads staaldraad en heeft 3 horizontale draden per hoogte, die stevig om het hout zijn gewikkeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de frans kastanje hekwerken veelal hoger geprijsd zijn dan de Engelse variant.  Het is een misvatting dat Frans kastanje hekwerk alleen in smalle latafstanden geleverd kan worden en de Engelse kastanje hekken alleen in de brede latafstand. Beiden hekwerken worden geleverd met een latafstand van 4-5cm en 9/10cm, maar kan desgewenst ook in andere afstanden worden geleverd.

De gekloofde latjes geven de kastanje hekwerken een natuurlijke,  rustieke en landelijke uitstraling. Dit maakt het kastanje hekwerk uitermate geschikt voor permanente omheining van weides, parken, tuinen, landschappen etc. Er bestaat ook een variant van kastanje hekwerk dat gemaakt is van bezaagde latjes. Deze hekwerken zien er nog strakker uit, maar  door het strakke design gaat de natuurlijke uitstraling enigszins verloren.

 

Wij importeren zowel het Franse hekwerk als het Engelse hekwerk. Van beide varianten houden wij ruime voorraden aan zodat wij meestal in staat zijn om snel te kunnen leveren. De kwaliteit van het kastanje hekwerk dat wij leveren is hoog, maar de prijzen zijn verrassend laag.

 

frans kastanje hekwerk