Cilindrisch gefreesde palen

Cilindrisch gefreesde palen zijn zuiver egaal ronde palen die over de gehele lengte dezelfde diameter hebben. De ronde gefreesde palen hebben dus geen verloop en lopen niet taps toe zoals geschilde palen. Hierdoor krijgen gefreesde palen een strakke en volle uitstraling.

In Hierden hebben wij een freesmachine die uit houten stammetjes deze ronde palen freest. Indien de capaciteit in Hierden tijdelijk niet voldoende is, importeren wij ook gefreesde palen uit Belgie en Oost Europa.

Wij kunnen cilindrisch gefreesde palen leveren van een diameter van 5 cm tot en met 25 cm. De maximale lengte die wij kunnen leveren bedraagt 12 m. De gefreesde palen worden voor diverse toepassingen gebruikt. De meest voorkomende toepassingen zijn:  springpalen, omheiningen, afrasteringen, palen voor speeltoestellen en geimpregneerd cilindrisch rondhout voor in de fruitteelt. In de waterbouw kom je cilindrisch gefreesde palen ook tegen als palenrij of in kunststof beschoeiingen, zoals in het Prolock damwandsysteem. Hier worden ook vaak heipalen gebruikt waarvan alleen de bovenste paar meter op een vaste diameter wordt gefreesd.

Meestal zijn gefreesde palen ongepunt, maar naar gelang de wens van de klant kunnen wij de afwerking aanpassen. Wij leveren gefreesde palen met punt en zonder punt, gekruind of ongekruind. Daarnaast kunnen  een vlakke kant zagen aan de gefreesde paal en kunnen wij de paal in de lengte doormidden zagen. Deze halfronde cilindrische palen worden vaak gebruikt bij het vastzetten van boompalen of als gevelbekleding van tuinhuizen.

gefreesde robinia palencilindrisch gefreesde palenpalen bovenste gedeelte gefreesdhouten daksporengefreesde palen