Kastanjehout

Kastanjehout is een duurzame houtsoort met een zeer lange levensduur. Dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke aanwezigheid van looizuren in het hout. Kastanjehout valt onder de duurzaamheidsklasse II. Dit houdt in dat het hout normaal gesproken circa 15-25 jaar goed blijft. Deze houdbaarheid is wel weer afhankelijk van de omstandigheden waarin het hout geplaatst wordt: soort grond, vochtigheid etc.

Kastanjehout heeft ook een mooie natuurlijke uitstraling. Mede door de natuurlijke rustieke uitstraling en de hoge duurzaamheid worden kastanje palen veelal toegepast als in afrasteringen. Ook kastanje hekwerkwerken worden steeds meer gebruikt in het Nederlandse landschap. Een andere toepassing waarin kastanjehout steeds meer wordt toegepast is de waterbouw. Steeds meer worden kastanje palen vanwege hun duurzaamheid voorgeschreven voor natuurlijke beschoeingen.

De duurzame tamme kastanje palen en de kastanje hekwerken importeren wij rechtstreeks uit Frankrijk.  Van Biezen Hout importeert jaarlijks duizenden kastanje palen en kilometers Frans kastanje hekwerk. Op ons terrein in Hierden beschikken wij over een zeer uitgebreid assortiment zodat wij meestal in staat zijn om snel te leveren. Ook afwijkende maten zijn door ons leverbaar. Omdat u bij ons nagenoeg bij de bron in kunt kopen kunnen wij voor u zeer scherpe prijzen hanteren.

 

afrasteringspalen kastanjehoutkastanje schaaldelen