Lariks Palen

Lariks is de hardste naaldhoutsoort in Europa verkrijgbaar. Deze houtsoort valt binnen de duurzaamheidsklasse III. De beschikbaarheid hiervan is echter beperkt. Vooral in de dunnere ronde palen is de vraag naar lariks palen vele malen groter dan het aanbod. Daarom worden de houten palen vaak gemengd met Douglas palen. Douglas heeft een duurzaamheidklasse III/IV en is na Larix de hardste naaldhoutsoort. Hoewel de beschikbaarheid van deze houtsoort groter is dan lariks, zijn de mogelijkheden hierin echter ook beperkt in vergelijking tot de andere naaldhoutsoorten.

 

Van Biezen Hout heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in lariks en douglas. We kunnen dan ook met trots vermelden dat wij 1 van de grootste aanbieders in de Benelux zijn van lariks / douglas palen. Wij leveren deze palen in verschillende variaties: palen in de bast voor grote beschoeiingswerken, palen gefreesd als boompalen voor gemeenten, palen geschild voor waterschappen etc.

 

Naast larik en douglas rondhout leveren wij deze houtsoorten ook in bezaagd hout.  De planken worden vaak gebruikt in beschoeiingsschotten evenals  de lariks gordingen. De balken worden de laatste jaren ook steeds meer toegepast in tuinhout. Met name in carports, veranda’s, schuren en gevel delen worden deze houtsoorten vaak verwerkt.

Momenteel in de aanbieding: Diverse voorraad maten Douglas balken nu slechts € 500,- p/m3 excl. BTW!

lariks palen gefreesddouglas beschoeiings houtlariks douglas palendouglas gordingen met liplaslariks palen cambio geschildplanken douglas