Naaldhout

Naaldhout is hout dat afkomstig  is  van naaldbomen.  Naaldhout wordt ook wel zachthout genoemd, naar het Engelse “softwood” omdat de hardheid in vergelijking tot loofhout beduidend lager is. Daarnaast hangt hardheid van het hout  ook samen met de groeisnelheid. Naaldhout uit gebieden met een gematigd klimaat is minder hard dan naaldhout afkomstig uit de Scandinavische gebieden. Dit komt doordat het in de noordelijker gelegen gebieden kouder is waardoor het hout minder snel groeit. Naaldbomen zijn het hele jaar door groen alleen lariks verliest zijn naalden in de winter.

Naaldhout is een bouwmateriaal dat het milieu relatief nauwelijks belast.  Dit komt doordat de productiebossen na de houtkap binnen relatief korte periode weer aangroeien.

Van Biezen hout levert zowel Europees naaldhout bezaagd als ronde palen van Europees naaldhout. Wij leveren o.a.: vuren (fijnspar), grenen (grove den), douglas en  lariks.  Dit hout leveren voor verschillende toepassingen: hout voor afrasteringen, beschoeiingshout, rioleringshout, heipalen voor funderingen, pionierhout, hout voor speeltoestellen, tuinhout, veranda’s en overkappingen, steigerplanken, boompalen etc.

 

 

gordingen naaldhoutbeschoeiings planken naaldhout