Robinia Hout

De vraag naar het rondhout van duurzamere houtsoorten neemt steeds verder toe. Omdat robiniahout 1 van de meest duurzame houtsoorten is dat in Europa groeit, neemt ook de vraag naar robinia palen toe.

Robinia is een Europese hardhoutsoort met een duurzaamheid die vergelijkbaar is met tropisch hardhout (duurzaamheidklasse I/II). Robinia wordt in de volksmond ook wel Acacia genoemd. Van Acacia is de Robinia pseudoacacia het meest bekend.

Robinia palen staan bekend om hun wat grillige vorm.  Hierdoor zijn ze niet geschikt voor alle toepassingen. Met name waar kaarsrechte palen benodigd zijn bis het te adviseren om Cloezia palen of kastanje palen te gebruiken. Toch is Robiniahout in het algemeen prima geschikt voor buitentoepasingen. In Nederland wordt robiniahout vaak gebruikt voor in afrasteringen, als weidepalen, overkappingen en in speeltoestellen.

In langere lengtes (> 3m) b zijn robinia palen beperkt leverbaar. Dit komt doordat de vertakkingen op lage hoogte van de stam plaats vinden.  

De diameter wordt wij ons altijd gemeten aan de dikke kant van de paal. Bij de sortering is een maatafwijking toegestaan van +/- 1 cm aan de kopmaat. Door de hardheid van de robinia palen is het aan te bevelen om de gaten voor de spijkers en schroeven voor te boren bij het zetten van de omheiningspalen.

De robinia palen die u bij  Van Biezen koopt, komen uit speciale duurzaam beheerde productiebossen. Wij kunnen het hout dan ook desgewenst leveren met een duurzaamheidscertificaat. De duurzame robinia palen importeren wij rechtstreeks uit Hongarije, Bulgarije en Polen. Op ons te opslagterrein in Hierden beschikken wij over een ruime hoeveelheid palen van de meest gangbare maten. Hierdoor zijn wij in staat snel te kunnen leveren en ook nog eens tegen verrassend lage prijzen.

Wij hebben ook de mogelijkheid om volledig geschuurde palen te leveren. Deze palen zien er strakker uit dan een geschilde robinia paal maar behouden toch hun natuurlijke uitstraling. Een voordeel is dat deze palen splintervrij zijn wat voor speeltoestellen wenselijk is.

Voor meer informatie en voor prijzen kijk op onze speciale robinia website: www.robinia-acacia.nl

 

robinia palen jaarringenacacia palen gepunt