Beschoeiingspalen

Beschoeiingspalen worden vaak gebruikt bij het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Het aanbrengen van een beschoeiing bestaat vaak uit palen en planken. Vaak worden achter de palen doek geplaatst of  wordt er gewerkt met complete opgeklampte schotten.

Beschoeiingen hebben als functie om enerzijds het achterliggende grondtalud te keren en anderzijds de oevers tegen erosie van golfslag te beschermen. Het materiaal wordt aangebracht vanaf de oever maar moet ook regelmatig vanaf een ponton worden  bevestigd. Een machine met kraan drukt de palen dan 1 voor 1 in de bodem. Soms worden de palen strak naast elkaar geplaatst (ook wel mannetje-mannetje genoemd). Andere keren wordt er een grotere ruimte aangehouden tussen de palen.

De goedkoopste beschoeiingspalen zijn de zogenaamde ruwe palen. Dit zijn houten palen die nog in de bast zitten. Daarnaast worden ook cambio geschilde en wit geschilde palen gebruikt. Van Biezen hout levert ook beschoeiingspalen met een vaste kop diameter die makkelijk geplaatst kunnen worden in kunststof beschoeiingsystemen. Deze palen worden door ons gefreesd. Om geld te besparen wordt hier ook vaak gekozen alleen het bovenste gedeelte van de beschoeiingspaal te frezen.

Schoeiingspalen leveren wij in diverse houtsoorten zoals vuren, grenen, eiken, lariks en douglas. Naast de palen kunnen wij ook complete schotten leveren.

beschoeiingspalen in de bast gepuntpalen beschoeiing mannetje mannetjebeschoeiingspalen cambio geschildbeschoeiings palen zetten