Houtschillen en houtkrullen

Een bijproduct van het schillen van houten palen zijn de zogenaamde houtschillen of houtkrullen. Zodra de palen door de schilmachine lopen, worden de lossen stukjes schil weggezogen. Deze houtschillen worden naar buiten in een container geblazen.

De houtschillen of worden vaak gebruikt als toplaag voor speelweiden en als toplaag van managebodems. De houtkrullen van geschilde palen zijn zacht, veerkrachtig en elastisch wat goed is voor de gewrichten van de paarden.

Het grootste deel van de houtkrullen gaan naar de hout verwerkende industrie. Hier worden de houtschillen verwerkt als grondstof voor diverse eindproducten. In de spaanplaatindustie worden er uiteindelijk houten platen van geperst. Daarnaast worden de schillen gebruikt bij de verbranding van biomassa om energie op te wekken. Een ander eindproduct is het zaagsel en strooisel voor verblijven van kleine huisdieren.

Indien u geinteresseerd bent in onze houtsnippers kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Voor kleinere hoeveelheden is het gemakkelijk om de houtschillen zelf bij ons af te halen in Hierden.  Ook kunnen wij voor u het transport verzorgen van volle containers met krullen. Een container bevat circa 40 kubieke meter aan schillen.

 

houtschillen